Menu

Verbond van verzekeraars stopt met inboedelwaardemeters

vrijdag 2 december 2016

Verbond van verzekeraars stopt met inboedelwaardemeters

Tot en met 2016 gaf het Verbond van Verzekeraars de Inboedelwaardemeter uit. Vanaf 2017 wordt deze waardemeter niet meer uitgegeven. Verzekeraars moeten of zelf een waardemeter ontwikkelen of een andere methode kiezen om het verzekerd bedrag voor de inboedelverzekering vast te stellen.

De Inboedelwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars is een hulpmiddel voor verzekeraars en assurantietussenpersonen om op een eenvoudige en objectieve manier de globale waarde van een inboedel vast te stellen. De Inboedelwaardemeter was het resultaat van een grondig onderzoek en analyse door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek, waarbij ruim 750 huishoudens betrokken zijn geweest.

Omdat de Inboedelwaardemeter een globale uitkomst oplevert, is deze niet geschikt als verzekerd bedrag in een open polis. Daarom wordt verzekeraars geadviseerd om – als ze gebruikmaken van deze methode – dit uitsluitend te doen in combinatie met producten met een garantie tegen onderverzekering of met duidelijke informatie over de gevaren van onderverzekering en mogelijke oververzekering.

©2021 Groene Hart Assuradeuren